Rólunk

berta

Bárdi Berta

Berta az ELTE harmadéves angol-olasz tanárszakos hallgatója, 2016-ban csatlakozott a Közterem csapatához, ahol most asszisztensként dolgozik, szóval igyekszik segíteni, beleszólni, figyelni és tanulni is. Az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának önkéntese, nem igazán tud főzni, nincsenek állatai, viszont sok rappet hallgat mindenféle nyelveken, mert az tök érdekes. Fél a darazsaktól, és a kivire is allergiás, nem is tudja milyen ízű. 

tamiCsatári Tamara

Tami épp most végzett az ELTE matek-fizika tanári szakán. A Közterem csapatához nemrég csatlakozott, eddig még csak megfigyelt, de hamarosan asszisztensként, később pedig trénerként is kipróbálná magát. Az egyik kedvenc helye Told, 2012 óta rendszeresen jár ide, az idei tanévtől pedagógusként dolgozik itt az Igazgyöngy Alapítvány tanodájában. Imádja a karácsonyt, az iróniát, az amerikai focit, a gyorskaját, a társasozást, a hegyi tavakat, a havat és a tejfölös-kakaós palacsintát.

orsiLencse-Csík Orsolya

Orsi majdnem balettáncos lett, de aztán sok kitérő és útkeresés után az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerzett alapszakos pedagógia, majd mesterszakos neveléstudományi diplomát intézményfejlesztő szakirányon. 2015-ben abszolvált az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolájában. A pedagógia és a pszichológia útvesztőjében végre az is kikristályosodott, hogy a csapatépítő tréningek és a közösségfejlesztés áll érdeklődése középpontjában, így lett készségfejlesztő tréner, mely végzettséget a Magyar Pszichológiai Társaság képzésében szerezte meg. Jelenleg a Közterem – osztálytermi közösségépítő program szakmai vezetője, tréner, valamint az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának önkéntese.A Közteremben minden olyan tevékenységet vállal, ami a működéshez szükséges – tartalomelőállítás, tréning vezetés, publikálás, de a legjobban a Közterem csapatával, valamint a diákokkal való közös munkát élvezi – vagyis mindent, ami Közterem. Számára a Közteremet kialakítani, működtetni és fenntartani igazi flow élmény, minden nehézségével, kihívásával együtt, így a motivációja kiapadhatatlan. Legjobban azt szeretné, ha képes lenne utazni az időben, leginkább az 1920-as évek Párizsába, de az 1950-es évek Amerikáját is megnézné egy epres shake mellett.

mate-193x300Lencse Máté

Máté Pécsen végzett 2010-ben filmelmélet és filmtörténet – pedagógiai szakon. Ebből a pedagógiát annak idején csak azért választotta, mert abból nem volt felvételi meg nem is tűnt túl nehéz szaknak. Aztán 2010-ben már az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolájában találta magát, ahol ugyan abszolvált is, a disszertáció megírása még várat magára, ki tudja meddig. 2012 óta dolgozik az Igazgyöngy Alapítványnál, jelenleg a Toldi Tanoda szakmai vezetője. Legfőbb érdeklődési területe a játékpedagógia, azon belül is a társasjáték-pedagógia, 2016 óta pedig játékszerzőnek is vallhatja magát. 2016-ban csatlakozott a Közterem csapatához, ahol leginkább tréningek tartásával foglalkozik, igyekszik társasjátékokat csempészni a foglalkozástervekbe és próbálja gamifikálni a teljesítményelszámolást.

gabor Páll Gábor

Gábor pedagógia alapszakon végezett az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán, hamarosan pedig diplomát szerez Interkulturális pszichológia és pedagógia mesterszakon. Megszállott pedagógus, a szó pozitívan konnotált értelmében – fontos számára a gyermekek véleménye, érdekeinek képviselete, “empowermentje”. Álma, hogy létrehozzon szintén megszállott pedagógus barátaival egy szabad és demokratikus iskolát Magyarországon, ahol a diákokra egy tantárgy sincs ráerőszakolva, és mindent a tanárokkal közösen dönthetnek el. A Közteremben a tréningezés, tréning tartás iránti másik megszállottsága vezetette. Legfőképpen trénerként szeret itt működni, a fiatalokkal való közös munka fontos része az életének. Magáról még annyit, hogy szeret filmeket, meséket nézni. Kedvenc zeneszerzője Hans Zimmer, utálja a hagymát, van egy rollere, és korcsolyázott már a Dunán.

 

luca Sárkány Luca

Luca az ELTE pedagógia alapszakos tanulmányai alatt csöppent bele a tréningezés és a csapatépítés világába, ám ekkor még csak résztvevőként. Később, a szakdolgozata készítése alatt maga is elkezdett tréningeket tartani, és nagyon beleszeretett ebbe a tevékenységbe, így örömmel csatlakozott 2015 tavaszán, az akkor még alakuló Közterem csapatba. Közben belekezdett kriminológia mesterszakos tanulmányaiba, ami régóta dédelgetett álma volt. Igyekszik mindkét területre becsempészni egy picit a másikból: tréningeket nemcsak hagyományos középiskolákban tart, de adott esetben, speciális intézetekben is, valamint a középiskolákba visz témákat a kriminológia világából. Ez nagy kihívást jelent, de a sikerek folyamatos motivációt nyújtanak számára. A Közteremben igyekszik a tréneri feladatokon túl, új ötletekkel turbózni a programot. Ha nem a Közteremmel vagy a kriminológiával foglalkozik, akkor szívesen tölti az idejét a szeretteivel, koncertekre jár vagy sorozatokat néz.

en Simon Emese

Mesi az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar pedagógia alapszakának végzős hallgatója, mellette levelező tagozaton tanító néninek készül. Öröm számára a tanulás, főleg ha ezt interaktív módon, másokkal együttműködve teheti. A tanulmányai során szerzett tudást igyekszik gyakorlatba ültetni és ez által fejleszteni önmagát, pozitívan befolyásolni az iskolák szereplőinek mindennapjait. A Közteremben szervezőként tevékenykedik a gördülékeny megvalósítás és a hatékony működés érdekében. Feladata a foglalkozások megszervezése, az eszközök beszerzése, a kommunikáció és adminisztráció folytonosságának fenntartása. Munkájában törekszik a csapat összetartását erősíteni,valamint megteremteni mindazt az operatív  hátteret, ami segíti a szervezet többi tagját. Igazi megszállottá válik, ha kézműveskedésről, kreatív alkotásról van szó. Nincs lehetetlen tréningeszközök tekintetében, csak egy kis türelem, festék és ragasztó kell!

dori

Udvardi Dorottya

Dóri pörgős, lelkes és kreatív. Mindenben talál szeretni valót vagy létrehoz valami újat, amit szerethet. 2016 júniusában diplomázott andragógia szakon, munkavállalási tanácsadó szakirányon. Jelenleg emberi erőforrás tanácsadó mesterképzéssel szemezget. A Közteremhez 2016 őszén csatlakozott, azóta is folyamatosan ötletel, keresi az új lehetőségeket. Az őszi félévben trénereink munkáját segítette, de nem titkolt szándéka, hogy egyszer majd ő is saját foglalkozásokat vezessen. A Közteremért azért rajong, mert végre talált egy csapatot, ahol a csapatmunka valóban működik és mindenki tesz a közös célok eléréséhez. Télen síelést oktat a napfényes Itáliában, nyáron pedig a szelet és a halakat keresi a vadregényes Tisza-tónál lelkes gyerekek társaságában.

piro Udvardi Piroska

Piró kezdetben az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán pedagógia szakot választott, amely segítette ráébreszteni arra, hogy tulajdonképpen a pszichológia is nagyon érdekli. Így jelenleg e két szak lelkes hallgatója. A Közterem csapatához ősszel csatlakozott és elsősorban a trénerek munkáját segíti, de ízlelgeti már a trénerség izgalmait és kihívásait. Érdekesnek találja, hogy fiatalként miként lehet jól együttműködni egy fiatalabb korosztállyal. Ezt idáig táboroztatás útján tapasztalta meg, ami a mai napig a nyári tevékenysége fő része. Leginkább az urbánus és természetközeliség kettőse jellemzi, hiszen épp úgy szeret a belváros adta lehetőségekkel élni, mint messze, a főváros zajától túrázni vagy vitorlázni.