Hello Közterem Junior!

Ebben az évben igen sok megkeresést kaptunk 5. és 6. évfolyamos osztályok osztályfőnökeitől, hogy szeretnének Közterem foglalkozásokat. Mind a sulikban, mind a csapatban elindult valami, amire reagálnunk kellett. Hiszen, ha igény van a programunk bővítésére, azt komolyan kell vennünk.

Egy kicsit ódzkodtam a Közterem program bővítésén a felsős korosztály irányába: Biztos, hogy az ő igényeihez is igazodik a program célkitűzése? Képesek vagyunk a korosztályi sajátosságokhoz alakítani az eszköztárunkat? Hogyan tudunk majd mélyre menni, beszélgetni, reflektálni? Nem gondolnám, hogy a kisebbek ne tudnának eszméletlen jó dolgokat megfogalmazni, azt sem gondolom, hogy ne lennének képesek a reflexióra. De mégis más például vitázni 11. osztályban, mint 6. osztályban. Szükségem volt tehát a csapat szintjén is szakmai érvekre, tapasztalatokra, tudásra, hogy elindulhasson ez a folyamat. Mert mindent, amit teszünk az osztályokban, azért felelősséget kell vállalnunk, s a jelenlegi kínálatunk 100%-ban megbízható, 100%-ban szakmai és én magam is a csapat minden tagjával együtt felelősséget tudunk érte vállalni. Ezt szeretném a Közterem Junior esetében is. Szerencsére, már a Közterem csapatában is vannak aktív pedagógusok, akik régóta a pályán vannak, így a szakmai tapasztalatuk, tudásuk számunkra kincsesbánya, hogy elindulhasson ez az új irány a munkánkban.

Ehhez tartozik még, hogy létrehoztunk egy kérdőívet, amelyben az felső tagozaton tanító pedagógusokat hívjuk közös gondolkodásra a kitöltés során. Nagyon köszönjük azoknak, akik már eddig is szántak időt rá, és gondolataikkal, válaszaikkal segítették a Közterem Junior elindulását. Még egy hétig várjuk a válaszokat, ezen a linken.

Ha minden flottul megy, még ebben a tanévben módunk lesz kipróbálni a programot, hogy aztán a 2018/2019-es tanévben élesben is elindulhasson. Csupa izgalom!

Szóval, Hello Közterem Junior!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s