Egy új csapat része lenni – avagy az első input Közterem-trénerként

Március közepén csatlakoztam a programhoz, mint leendő pedagógus. Már régóta részese akartam lenni a Közterem folyamatnak és végre eljött a pillanat, amikor erre lehetőségem nyílt.

Az egyetemen hallottam erről a szuper kezdeményezésről, mely segít csapattá tenni egy osztályt, vitázni, megfelelően kommunikálni a problémákról és a tanulókat érintő jó dolgokról is. Úgy gondolom, tanárként fontos, hogy minél több irányba tágítsuk a tudásunkat, hogy minél inkább a gyerekek segítésére lehessünk az oktatás során.

Az első becsekkolás során megismerkedhettem a háttérinfókkal, dokumentumokkal, melyek alapkövei a programnak. Utána olvastam, aminek csak kellett és felkészülten, de azért izgalommal vágtam neki az első hospitálásomnak. A tanulási folyamat e részében megfigyelőként vettem részt a 60 perces tréningen, de mégis úgy éreztem végig benne voltam.

Folyamatosan agyaltam, kattogtam, mit tennék én. Hogyan vezetném be ezt a feladatot, milyen kérdésekkel vezetném rá a srácokat a játékra, feladatra. Járt az agyam, miközben zajlott a tréning. Szuper volt az első élmény, sokat tanultam a már gyakorlott trénerektől és a tanulóktól is. Annyira jó érzés volt megélni velük a csúcspontokat, amikor már ki tudták fejezni, amit éreznek, gondolnak, és amikor megértették egy-egy feladat mibenlétét, üzenetét.

A tréning után egyeztettük egymással – két csoportban dolgoztunk az osztállyal – valamint az ofővel is a történtekről, az elhangzottakról. A többiek tapasztalataival összevetni a sajátomat, mindig a legnagyobb tanulság. Mindenki másképp lát, más oldalról néz, és egy kerek egészet hoztunk létre így is. Ez a legjobb az egészben, csapatként dolgozni, együtt alkotni a gyerekekért – gyerekekkel valami hasznosat, amely nem tananyag, de sokszor talán sokkal
többet ér az életük során.

Alig várom a következő alkalmat, amikor már trénerként is kipróbálhatom magam. Szóval, száz szónak is egy a vége, hatalmas élmény köztermesnek lenni! Hajrá Közterem, csak így tovább!

kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s